06 517 98 045 | mail willigenlogiesinfo@dewilligenlogies.nl

Geschiedenis van de Willigen

Jan Willig, veehouder uit Muiden, zocht een boerderij  voor zijn zoon Piet die op het punt stond om te trouwen met Marie ter Beek, dochter van Rijk te Beek uit Diemen.

 

Er werden 2 boerderijen geveild bij openbare verkoping uit de nalatenschap van de familie Blijdenstein uit Loenen, een boerderij in Laag Nieuwkoop en aan de Nigtevechtseweg in Vreeland.

 

De boerderij Spiegelrust in Vreeland leek de beste. Dus naar de veiling op 9 april 1936 's middags om 2 uur in het gebouw van de RK Werkleidenvereniging St. Joseph in Loenen waar de veiling plaats vond. Het bedrijf telde 14 ha land. Op 1 mei 1937 kon het jonge stel gaan boeren op boerderij "Spiegelrust" aan de toen nog hetende Vechtdijk 81 te Vreeland.

 

Geschiedenis De Willigen

De boerderij was gebouwd in 1880 als kaasboerderij, met winterhuis, zomerhuis, wringhuis en pekelbakken in de kelder. Onze overgrootouders zijn geen kaas gaan maken, want het was aantrekkelijk om de melk te leveren aan de melkfabriek Neerlandia in Weesp, dat was gemakkelijker. Er werden 3 kinderen geboren, Jan, Bertha en Rijk.

 

Rijk nam de boerderij over op 1 mei 1968 toen hij trouwde met Coby Willig, een dochter van Jacob Willig, veehouder te Katwoude.

 

Ze kregen 2 kinderen, David en Rianne In 1980 werd een ligboxenstal gebouwd, de kinderen gingen naar school  en Coby begon met kaasmaken, ze maakt nog steeds kaas en geeft met plezier een rondleiding over het bedrijf.

 

Inmiddels is  David op de boerderij gekomen en is getrouwd met Yolanda en hebben 2 kinderen Frederique en Rick. Yolanda is 1997 begonnen met ijs maken.

 

In 2005 gestart met de  Bed & Breakfast/Groepsaccomodatie , waar Yolanda de zorg voor draagt.

 

Als laatste zijn er in 2015 nog 4 appartementen bijgekomen, zodat er nu 50 mensen kunnen slapen. Het bedrijf heeft nu 40 ha land en 75 koeien.

 

De ligboxenstal uit 1980 staat er nog steeds, maar is onder tussen wel aangepast aan de huidige eisen voor het welzijn van de koeien, onze koeien liggen onder andere op waterbedden als ze in de stal verblijven en is er veel frisse lucht, omdat de wanden helemaal open kunnen.

 

Van april tot eind oktober lopen onze koeien in het weiland.

Logo De Willigen Logies

Contact

de Willigen v.o.f.
Kaas-, ijs, en logiesboerderij
Nigtevechtseweg 186-188
3633 XX VREELAND
+31 6 517 98 045
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.dewilligenlogies.nl
www.dewilligenkaas.nl

De Willigen Logies - Uw gastvrouw Yolanda Willig - Erkelens

Uw gastvrouw
Yolanda Willig - Erkelens

Copyright • De Willigen Logies
Sitemap

De Willigen Logies heeft de website laten maken door Oke-web.