06 517 98 045 | mail drentelschoppeinfo@dewilligenlogies.nl

Kaas & IJs

 Eigengemaakte kaas en ijs

 Rondleidingen voor groepen vanaf 10 personen

Naast de verhuuraccommodaties runnen wij met elkaar ook een kaas- en ijsboerderij.

 

Rondleidingen
Voor groepen vanaf 10 personen verzorgt Coby op haar kenmerkend enthousiaste wijze, rondleidingen over het bedrijf van ongeveer een half uur (dit kan op verzoek worden aangepast) in Nederlands, Engels, Frans en Duits. Hierbij wordt kort verteld hoe kaas nu eigenlijk wordt gemaakt, gaat zij in op de huidige ontwikkelingen in de landbouw en legt zij nog een en ander uit over de ligboxenstal en de kaasmakerij.

 

Proeverij
Aansluitend kunt u de verschillende kazen proeven die op een plateau voor u zijn aangesneden, met een zuiveldrankje of een glaasje wijn en een boerderij-ijsje
Overigens kan dit arrangement in overleg met Coby naar uw wensen worden aangepast.

 

 

 

Lunch

De rondleiding kan ook worden gegeven in combinatie met een lunch, welke bestaat uit 5 soorten brood, 9 soorten kaas, zelfgemaakte jam, komkommer en een boerderij-ijsje. Er wordt onbeperkt melk en karnemelk geschonken.

 

Groepsactiviteiten

Ideetjes voor een originele groepsactiviteit:

Voor een groep is het ook een prachtige gelegenheid om een vaartocht over de Vecht te maken waarbij u kunt laten aanmeren aan de 60 meter lange aanlegsteiger bij de boerderij. Er zijn diverse rederijen die deze mogelijkheid bieden. Uw groep heeft dan een uur de tijd voor een excursie over het bedrijf en kan naar uw wensen worden ingevuld.

 

Boerderij-ijs

Het ijs wat verkocht wordt in onze winkel, is gemaakt door Yolanda, zij maakt boerenroomijs en sorbetijs. Het roomijs wordt gemaakt van de verse melk dat eerst gepasteuriseerd wordt voordat het ijs in de ijsmachine gaat.

Het sorbetijs is op basis van puur fruit en water, in dit ijsje zit geen melk,  het fruit wordt gekweekt door Rijk, hij zorgt ervoor dat de aardbeien, rabarber, frambozen, pruimen geplukt worden.

 

Ijsbox

Heeft U een feestje en wilt U zelf ijsscheppen, is het ook mogelijk om onze ijsbox te huren, in deze ijsbox kunnen 2 brede bakken van totaal 10 liter ijs, U kunt dan ongeveer 200 bolletjes ijsscheppen, samen met hoorntjes/bakjes en 1 ijsschep zijn de kosten € 125,00.

 

Ook is het mogelijk om voor uw groep, fietsen te huren, als u soms een stuk(je) langs de mooie Vecht zou willen fietsen gecombineerd met een bezoek.

 

Voor meer informatie over prijzen en mogelijkheden kunt u met ons contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0294-251668 / 06-51798045 of kijk op onze website www.dewilligenkaas.nl

Openingstijden

Van 1 april t/m 30 september
  
•  Woensdag tot en met zaterdag 11.00 uur – 18.00 uur
 
•  Zondag 12.00 – 18.00 uur
 

•  Maandag en dinsdag gesloten 

 
Van 1 oktober t/m 31 maart
  
•  Vrijdag en zaterdag 11.00 uur – 18.00 uur
 
•  Zondag t/m donderdag gesloten
 
Wilt u buiten de openingstijden komen,
bel dan of er iemand thuis is 0294-251668 of
06-51798045
Logo De Willigen Logies

Contact

de Willigen v.o.f.
Kaas-, ijs, en logiesboerderij
Nigtevechtseweg 186-188
3633 XX VREELAND
+31 6 517 98 045
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.dewilligenlogies.nl
www.dewilligenkaas.nl

De Willigen Logies - Uw gastvrouw Yolanda Willig - Erkelens

Uw gastvrouw
Yolanda Willig - Erkelens

Copyright • De Willigen Logies
Sitemap

De Willigen Logies heeft de website laten maken door Oke-web.